Антикорозионна боя с хамър ефект и антикорозионна боя 3 в 1 на KÖBER са специални емайллакове за метални повърхности

Тези специални емайллакове имат антикорозионна защита и се прилагат директно върху ръждясали повърхности (не се изисква да се грундира предварително).

 

                                        

 

Брошура Hammer и Емайллак 3 в 1

Антикорозионна боя с хамър ефект и антикорозионна боя 3 в 1 се прилагат само върху метални повърхности.

Основни характеристики: много добра устойчивост на корозия, много добри механични свойства, добра устойчивост на вода и химически агенти, добра устойчивост на солена мъгла, прилага се директно върху ръждясали повърхности, не изисква грундиране, преобразува ръждата и предотвратява нейното развитие.

Степента на подготовка на основата е от решаващо значение за изпълнението на защитната система. Трябва да се избягва замърсяване на повърхността от прах и масла. Ако повърхността има ръжда или стара боя я премахнете. Обезпрашете и обезмаслете. След като повърхността е напълно суха започнете да боядисвате. Не се препоръчва прилагането на продукта върху вече боядисани повърхности. Температура на повърхността и околната среда по време на нанасяне 10-30oC.

Преди започване на полагането продуктът трябва да бъде много добре разбъркан, за да се получи единна смес. Ако продуктът се прилага чрез въздушно пръскане трябва да се разбърква непрекъснато.

За заварени елементи трябва да се прилага по-дебел слой. Препоръчително е да се полагат най-малко два слоя. Дебелина на сухия филм трябва да бъде минимум 100 микрона.

За вертикални повърхности се препоръчва следния метод на приложение: тънък слой от продукта се нанася и след 30 минути от полагането се нанася втори слой. Ако необходимата дебелината на слоя не е получена, след още два часа се нанася друг слой.

Нанасяне чрез валяк: Препоръчително е да се използва валяк с къс косъм. Продуктите се полагат в три слоя. Дебелина на сухия филм трябва да бъде минимум 100 микрона.

Въздушно пръскане под налягане (в професионални условия): Препоръчва се 4-5 слоя чрез следния метод за приложение: полага се един много тънък слой, оставете да изсъхне в продължение на 10 минути и след това нанасяте друг дебел слой. Ако все още не е получена необходимата дебелина на покритието повърхността трябва да изсъхне в продължение на 2 часа и след това се прилагат още два слоя следвайки стъпките описани по-горе. Дебелина на сухия филм трябва да бъде минимум 100 микрона. Следва да се нанася при 2,3-3 атмосфери налягане и дюза 1,5 -1,8 мм. Разстоянието между повърхността и оборудването трябва да бъде 25 -30 см.

 

 Към всички съвети и решения →