Защо епоксидно подово покритие?

Използването на епоксидна подова замазка над вашите бетонни подове ще създаде високо гланцова, износоустойчива и трайна повърхност. Тези подови покрития предлагат редица ползи и предимства от монтажа до последващата подръжка. Така например епоксидните подови покрития се нанасят лесно, имат висока устойчивост на алкални и кисели основи и са лесни за почистване. Всичките тези предимства правят тази настилка идеално решение за много ситуации.

По-долу са описани някои от основните предимства, свързани с избора на епоксидна подова замазка за търговска или промишлена сграда:

  • Създаване на лесна за почистване безшевна повърхност. Благодарение на тази способност за лесно почистване, епоксидната подова замазка е идеална за търговски сгради за храни, напитки, фармацевтични препарати и много други.
  • Високи механични характеристики, много добра устойчивост на износване, много добра покривност и адхезия към повърхността.
  • Разнообразие от цветове. Можете да изберете един цвят или да създадете модел от няколко цвята. Характеризират се с добра устойчивост на алкални и кисели основи, добра устойчивост на петролни продукти (минерални масла, бензин, газьол, въглеводороди и т.н.), добра устойчивост на влажност, много добра устойчивост на солена мъгла и атмосферни условия, добра устойчивост на потапяне в сладка и солена вода. Това ги прави отлично решение за петролната индустрия, химическата промишленост, хранително-вкусовата промишленост, в областта на корабните и морските платформи.
  • Високият гланц на епоксидните покрития подобрява яркостта в работна зона до 300%.
  • Използването на епоксидни подови покрития в една фабрика, склад или промишлено предприятие, може да намали износването на транспортните средства, дава възможност за по-бързо предвижване и предотвратява износването и повредите на пода.
  • Бързо и лесно нанасяне.
  • Едно наистина рентабилно решение: тази здрава и износоустойчива повърхност позволява да се експлоатира години наред с много малко разходи за подръжка.

                                                                            

                  

 

 Към всички съвети и решения →