Антикорозионна защита на метали

Един от най-широко използваните материали е металът. Неговата висока якост и различните способи за механична и термична обработка, позволяват изключително широката му употреба в абсолютно всички индустрии. Металните конструкции, съоръжения, приспособления и елементи, са неразделна част от модерния начин на живот, но предвид това, че металът се поддава лесно на атмосферни или механични въздействия, той се нуждае от специални мерки за защита.

Въпреки множеството предимства, металът притежава и някои особени недостатъци. Корозията и значителните промени в линеен размер, са типични агресивни влияния, които налагат използването на специфични покрития с висока надеждност и възможност за оформяне на защитен слой с отличен външен вид. Предварителната обработка на основите с антикорозионен грунд са най-често срещаните методи за защита на металите от външни влияния.

Представяме ви продукт PRIMER G5173-2 антикорозионен грунд за черни и цветни метални повърхности на KÖBER. Aнтикорозионен грунд PRIMER, има предназначението да ограничи корозията и да оформи междинен еластичен слой с отлична адхезия към основата и следващото покритие. Грундът запълва много-добре малки дефекти на повърхностите и е подходящ за шлайфане. Препоръчва се за грундиране на стоманени железопътни мостове, инсталации, надземни електрически мрежи, контейнери, конструктивни елементи, обект на агресивни външни въздействия в условията на високопланинска, морска и промишлена среда, както и за ремонт на транспортни средства, декорации, перила, оградни и други конструкции от метал. След изсъхване, подобрява покриващата способност на крайното покритие и оформя еднородна повърхност.

Основни характеристики:

  • Много добра устойчивост на атмосферни влияния и солена мъгла
  • Много добра адхезията на окончателното покритие
  • Висока антикорозионна защита
  • Добро изравняване и твърдост на завършващият слой
  • Бързосъхнещ

 

Подготовка на металните повърхности:
- Премахнете всички следи от мръсотия, прах и други примеси;
- Премахнете ръждата с телена четка или шкурка със средна едрина;
- Обезмаслете повърхността с вода и сапун (препарат) или разредител.
- Избършете с чиста и суха кърпа. Операцията се повтаря, до пълно отстраняване на мазнините;
- В рамките на 3 часа след обезмасляване се нанася антикорозионния грунд;

Нанасяне:

  • четка
  • с пистолет /при професионални условия/

 

     

 

 

Към всички съвети и решения →